سخن روز /
معاون وزیر جهاد کشاورزی خبر داد:
نهاد سازی با تشکیل شرکت های تعاونی تخصصی محصولی در کشاورزی ایران
1398/12/17
گام های نوین در جهت نهادسازی آموزش، توسعه و توانمندسازی تعاونی ها و ظرفیت سازی برای تکوین تشکل های تخصصی محصولی است.
به گزارش پات: دکتر حسین شیرزاد با بیان اهمیت بهبود حوزه آموزش، توسعه و ترویج تعاونی ها و تشکل ها گزارشی از اقدامات انجام شده در سال 98 را ارائه کرد و افزود با انجام این اقدامات گام مهمی را در دستیابی به اهداف، توانمند سازی و کار آمد سازی این حوزه برداشته ایم. پارادایم نهادسازی در حوزه کشاورزی کشور در حال تغییر می باشد و برای پاسخ به پیچیدگی ها، نیازمند تشکل های تخصصی می باشیم. 
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به تشکیل کارگروه هایی مشترک با معاونت ها و دفاتر تخصصی وزارت متبوع ضمن تدوین 4 اساسنامه شامل اساسنامه های دام سبک، دانه های روغنی، محصولات حبوبات و گیاهان دارویی؛ موفق به تشکیل بیش از 200 شرکت تعاونی محصولی در استان ها شدیم که از آن جمله می توان به 28 شرکت در حوزه دانه های روغنی، 20 شرکت در حوزه دام سبک، 100 شرکت در حوزه محصولات حبوبات، 49 شرکت در حوزه گیاهان دارویی و 15 شرکت در حوزه زعفران کاران اشاره کرد که مورد استقبال حجم عظیمی از کشاورزان خرده پا در سطح کشور قرار گرفته و رضایتمندی آنان را در پی داشته است. 
وی در خصوص فراگرد سامان بخشی شرکت ها و اتحادیه های تعاونی غیرفعالی (زامبی تعاونی ها) که تحت پوشش سازمان هستند، توضیح داد: برای اولین بار در طول فعالیت 60 ساله سازمان بعد از بررسی کارشناسی و تشکیل کمیته تخصصی، طرح ضرورت ساماندهی و تعیین تکلیف این گونه تعاونی ها در سطح شبکه ملی ارائه شد و در جهت اجرایی کردن این مهم، شیوه نامه طرح تعیین تکلیف (انحلال موجود قانون) تعاونی های غیرفعال در معاونت توسعه تعاونی و تشکل ها تدوین که پس از تصویب هیات مدیره سازمان به استان ها ابلاغ شد در واقع انحلال و ادغام تعاونی های غیرفعال گام مهمی در راستای ارتقای بهره وری و کارایی شرکت های تعاونی روستایی محسوب می گردد. 
به گفته رییس سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، با واکاوی و بررسی کلیه شرکت ها و تعاونی های تحت پوشش سازمان تعاون روستایی؛ تعداد 921 تعاونی غیر فعال در راستای اجرایی نمودن "فصل بیستم قانون شرکت های تعاونی و فصل هفتم اساسنامه تعاونی" حوزه عمل سازمان شناسایی شد که مقرر شد در یک دوره سه ساله برنامه ریزی راهبردی میان مدت مورد ساماندهی و تعیین تکلیف قرار بگیرند بر این اساس در سال جاری به عنوان سال پایه تعداد 307 تعاونی غیر فعال مورد بررسی و مراحل تعیین تکلیف و انحلال قانونی آنها در حال انجام است. 
معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص نظارت و ارزشیابی شبکه تعاونی ها و تشکل های تحت پوشش سازمان گفت: کلیه تعاونی ها و تشکل های تحت پوشش سازمان تعاون روستایی در هفت محور و عملکرد (میزان رعایت قوانین و مقررات، تامین و زیر ساخت، ساختار و عوامل مدیریتی، توانمند سازی و آموزش، رعایت ضوابط مالی، میزان فعالیت های اقتصادی و سایر فعالیت های تحولی و نو آورانه) مورد ارزشیابی قرار گرفتند. 
وی افزود: گزارش توصیفی و تحلیلی مربوطه در 248 صفحه به منظور بهره برداری و لحاظ در نظام برنامه ریزی و تصمیم گیری در اختیار مدیران ستادی و استانی قرار گرفت. همچنین به منظور صرفه جویی در هزینه ها و تسریع در جمع آوری اطلاعات و به روز رسانی فرآیند ارزشیابی تعاونی ها و اتحادیه ها، سامانه جامع آماری سازمان در اختیار کارکنان است در دو سال آتی نیز انجام ارزشیابی از طریق زیرساخت های پیش بینی شده در سامانه ها صورت خواهد گرفت. 
وی در پایان با اشاره به برگزاری چندین دوره آموزشی موفق در سطح سازمان گفت: اقدامات در طول سال جاری در حوزه بازسازی، بهسازی و تشکیل شبکه های نوین به منظور نهادسازی و سازماندهی تولیدکنندگان و بهره برداران انجام شده و اقدامات متناسب با سیاست های وزارت جهاد کشاورزی و معاونت های متخصص برای توسعه کمی و کیفی تولید محصولات استراتژیک در دستور کار سازمان قرار گرفته است. 

تعداد مشاهده خبر3798 بار
تصاویر مرتبط


    RatingTitle
    :0 :0
    مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

    ارسال نظرات
    نام
    آدرس پست الکترونیکی شما
    شماره تلفن
    توضیحات
    خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
    کد امنیت
    Powered by DorsaPortal